Sayfalar

20 Haziran 2014 Cuma

Kırmızı Üniformalılar / John Scalzi (Yorum)


Orijinal Adı: Redshirts
Sayfa Sayısı: 325
Yazar: John Scalzi
Goodreads Puanı: 3.81
Kitap Temin: Kitap Sihirbazı

Bilim kurgu bana göre yazım dünyasının en zor dalından biri olmuştur hep. Neden derseniz bütün hikaye gerçek üstü olmak zorunda ve bunu yazmak da hiç hafife alınacak bir şey değildir. Tamam hepimiz gerçek üstü şeyler düşünüp hayalini kurabilir ama ya bunu yazıya dökmek gibi bir düşüncemiz olsaydı ve bunu geliştirip sonlandırabilir miydik acaba? 
Bence çok zor...

İşte bu kitapta bu zorluğu başarıyla üstesinden gelmiş bir yazarın bana göre belgesidir. Konu şimdiki zamandan çok farklı. Olaylar birbiri ile öyle ustaca örülmüş ki, nasıl bir hayal gücü var yazarda okuyarak çok iyi anlıyorsunuz.

Gözüek'e yeni atanan Dahl ve arkadaşları kısa zaman sonra burada olan olayların çok sıra dışı olduğunu fark eder. Tabii bunu ilk Dahl far eder ve diğerlerinin de bu olağan dışı olayları fark etmelerini sağlar. Bu olaylardan en dikkat çekici olanı ise üst kademelerin asla ölmemesi ve aldıkları ölümcül yaraların çok çabuk iyileşip hemen ayağa kalkmalarıdır. Tabii alt kademelerin de her görevde en az biri ölür. Dahl ve arkadaşları bu konuyu araştırmaya başlarlar. İlk öğrendikleri şeyse inanmakta oldukça zorlandıkları bir konudur. Aslında bu bir senaryodur ve onlarda bu senaryoda figüran oldukları için ölmelerinde bir sakınca yoktur. Çünkü senaryo gereği asılların yaşaması için yan karakterler ölür. Ama grubumuz hayatlarını kazanmamın yolu bulur ve bu yol zamanda bir yolculuktur. Dahl ve arkadaşları dünyaya gitmeleri ve bu senaryoyu değiştirmeleri gerekmektedir.

Eğer bilim kurguyu seviyorsanız bu kitabı okumalısınız. Yok eğer hiç bilim kurgu okumadıysanız bu kitap size güzel bir başlangıç sağlayacaktır.


                        Alıntılar 


''Bir şeyin niye varolduğunu bilmiyorsan o şey hakkında hiçbir şey bilmiyorsun demektir.'' s/97


''Anlatım kontrolü devraldığında hep öyle olur. Hiçbir şey mantıklı yürümez. Fizik kuralları kahve molası verir. İnsanlar akılcı düşünmeyi bırakıp dramatik davranmaya başlar.'' 


''Hayat böyledir Andy, karman çormandır. Hepimiz ona aynı şekilde uymayız.'' s/238

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...