Sayfalar

19 Nisan 2015 Pazar

Beni Bulun / Michelle Knight (Yorum)



   3 kadın ve 11 yıl çeşitli işkencelerle geçen esaret. Okurken çoğu yerde bu kadar da olmaz dedirten bir kitap oldu benim için. Bir insan nasıl bu kar benliğini kaybeder ve başka insanlara nasıl böyle şeyler yapar hala aklım almıyor doğrusu.
   Gerçek yaşananların konu alındığı kitabı. o üç kadından biri olan Michelle yazmış. En çok da eziyete o maruz kalmış. Tecavüzlere, dayaklara, aşağılanmalara ve beş kez çocuğunu düşürmeye nasıl katlanmış aklım almıyor. Gerçekten çok sağlam iradesi varmış. Onun deyimiyle yaşama umudu. Oğlu Joey için.

   Michelle daha çocukluktan başlamış sefalet çekmeye. Kendi ailesi de dahil çeşitli aile üyeleriyle aynı evi paylaşmış hep. Çoğu kez doğru düzgün yatacak yeri bile olmamış. Daha çocuk yaşta akrabasını tecavüzüne uğrayıp, okulda sürekli küçümsenmiş bir kız. Bir ara evden kaçmış ve uyuşturucu satıcılığına başlamış, sırf aç kalmamak için. Sonra babası bulmuş onu. Yine aynı sefalete çekmiş kızı.
   Tam aşık oldum derken kandırıldığını görmüş ve bütün dünyasını karnındaki çocuğuna adamış. Belki kimseden görmediği sevgiyi onda bulur diye. Ama o da alınmış elinde kısa bir süre sonra.
   İş aramaya başlamış ama çaldığı bütün kapılar yüzüne kapanmış. Tam çocuğunu görmek için evden çıktığı bir gün arkadaşının babası tarafından kaçırılmış.

   Kitabı okurken bir çok yerde sahneler gözlerinizin önüne geliyor. Sanki o an ben varmışım gibi. Kabusun ta kendisi gibi. Ama şunu da belirteyim Michalle'in yaşama olan tutkusuna hayran kaldım. Tam bir örnek. Herkes için hem de...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...