Sayfalar

30 Kasım 2014 Pazar

Lanetli Kızın Hayaleti / Kendare Blake (Yorum)

   Ne yalan söyleyeyim ilk kitap daha iyiydi. En azından olaylar ve kurgu vardı. Ama ikinci kitap da inanın hiçbir olay yoktu. Yani bu yazarların seri takıntısını da anlamış değilim. Tek kitapta bağlasanıza işe be kardeşim. Niye okuyucuyu kendinizden soğutursunuz. Sonra niye okunmuyor tartışması. Gereksiz ayrıntılar okuyucuyu yoruyor anlayın artık.

   Neyse efenim az sitem ettikten sonra gelelim konuya. İlk kitapta Anna diğer tarafa gitmişti zaten. Ama Cas onun iyi tarafa mı yoksa kötü tarafa mı gittiğini bilmiyordu. İçinde hep ona karşı bir şeyler vardı. Bu hisleri Anna'yı ara ara görmesiyle onun kötü tarafta olduğunu anlaması uzun sürmedi ve bedeli ne olursa olsun onun ruhunuz huzura kavuşturmak için Anna'nın peşine düştü. Biraz sancılı bir kurtarma vakası oldu Cas için. Çünkü Anna'yı kurtarmak öyle kolay olmuyor. Bir kere o ölürse yerine geçirilmesi için eğitilen biri var. Ama Cas onunlada dostluğu kuruyor. Arkadaşlarının ve yerine geçirilmesi için eğitilen Jestine'in yardımıyla Anna'yı kurtarmaya çalışırlar. Tabii karnına açtığı ölümcül bir yara ve büyü yardımı bunun yanında cabası.

   Bu kitabın hayal gücü bence biraz abartılmış. Veya benim yaş seviyem artık bunlara alaylı bakacak
derecede ilerlemiş :D Okurken çokta keyif aldığımı söyleyemem ama seriyi bitirmiş oldum en azından...



                              ALINTILAR


''Bazı şeyler yalnızca insanın kafasında olur bazen.'' (S/92)


''Cevapların insanın aklına daha fazla soru getirdiği doğruydu. Her zaman öğrenecek, keşfedecek ve yapacak daha fazla şey olurdu.'' (S/140)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...